Volledig scherm
Peter Bosz. © Getty Images

Bosz geeft Champions League-droom Leverkusen nog niet op

5 punten achter op plek 4Trainer Peter Bosz van Bayer Leverkusen heeft kwalificatie voor de Champions League nog niet opgegeven. De Nederlandse oud-coach van Borussia Dortmund en Ajax heeft weer vertrouwen gekregen na twee zeges en denkt dat een achterstand van vijf punten in vier wedstrijden overbrugbaar is. 

,,De concurrentie is dan wel groot, maar we denken dat we het hoogste kunnen bereiken”, zegt Bosz in vooruitblik op de vrijdagavondwedstrijd tegen FC Augsburg.

Leverkusen won van de laag geklasseerde clubs 1. FC Nürnberg (2-0) en VfB Stuttgart (0-1). De ploeg van Bosz staat in de Bundesliga op de zevende plaats met vijf punten achterstand op de voor Champions League vereiste vierde plek. Daar staat Eintracht Frankfurt, de ploeg die Bosz en Leverkusen volgende week treffen. “Eerst Augsburg, ook een team met vertrouwen. Ik blijf het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken.”

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”