Volledig scherm
© AFP

Caen degradeert op laatste speeldag in Frankrijk

Caen is op de laatste speeldag van de Franse voetbalcompetitie gedegradeerd. De club verloor op eigen veld van Bordeaux, 1-0. Younousse Sankharé maakte het doelpunt.

Dijon, dat thuis Toulouse versloeg (2-1), bleef Caen daardoor een punt voor. Dijon speelt nu een play-off om promotie/degradatie tegen Lens, uit de tweede divisie. En Avant de Guingamp was eerder al gedegradeerd. Monaco, het hele seizoen tegenvallend, handhaafde zich, ondanks een nederlaag (2-0) bij Nice.

Kampioen Paris Saint-Germain sloot het seizoen af met een nederlaag bij Stade Reims, 3-1. Kylian Mbappé maakte het doelpunt van de Parijzenaars. Baba Rahman, Mathieu Cafaro en Pablo Chavarria scoorden voor de thuisclub.

Bij Marseille werd Mario Balotelli weer eens uit het veld gestuurd. Het was de 12de keer in zijn loopbaan dat de Italiaan dat overkwam. Marseille won wel, met 1-0 van Montpellier.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.