Ceballos helpt Real Madrid aan zege op oude club Betis

VideoReal Madrid heeft in het Estadio Benito Villamarín in Sevilla een 1-2 overwinning geboekt op Real Betis. Het was invaller Dani Ceballos die zijn oude club pijn deed met een rake vrije trap in de 88ste minuut. Door de zege klom Real Madrid naar de vierde plaats in La Liga.

Real Madrid kwam al na dertien minuten spelen op voorsprong door een fraaie uithaal van Luka Modric met links. Het was voor de Kroatische winnaar van de Gouden Bal pas zijn eerste doelpunt van dit seizoen in de Spaanse competitie. Real Madrid-trainer Santiago Solari probeerde het vanavond met een 5-3-2 formatie. Dat werkte in de eerste helft nog goed, maar na rust werden de bezoekers uit de hoofdstad van het veld geblazen door Real Betis. De thuisploeg had liefst 76 procent balbezit en liet Real Madrid na rust nauwelijks van de eigen helft komen.

De eerste paar kansen van Real Betis bleven nog onbenut, maar halverwege de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker in het Estadio Benito Villamarín. Na een mooie steekpass van linkspoot Giovanni Lo Celso was het een andere linkspoot, Sergio Canales, die de bal door de benen van Keylor Navas in het doel schoof: 1-1. De scheidsrechter keurde de goal in eerste instantie nog af wegens buitenspel, maar de VAR constateerde terecht dat Canales op dezelfde lijn als de verdedigers van Real Madrid stond. 

Het leek daarna uit te draaien op een gelijkspel in Sevilla, maar in de 88ste minuut viel de winnende goal alsnog voor Real Madrid. Het was uitgerekend Dani Ceballos, die anderhalf jaar geleden voor 18 miljoen euro overstapte van Real Betis naar Real Madrid, die scoorde uit een vrije trap.

Real Madrid staat nu op een vierde plaats in La Liga. De ploeg van Solari heeft nu net als Sevilla 33 punten. De achterstand op nummer twee Atlético Madrid is vijf punten, de achterstand op koploper FC Barcelona liefst tien punten.

Volledig scherm
Dani Ceballos wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoot na zijn winnende goal in de 88ste minuut. © AFP
Volledig scherm
Luka Modric viert zijn treffer. © Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images