Petr Cech zette afgelopen zomer een punt achter zijn voetbalcarrière.
Volledig scherm
Petr Cech zette afgelopen zomer een punt achter zijn voetbalcarrière. © BSR Agency

Cech keert toch weer terug in het doel: als ijshockeykeeper

Petr Cech sloot afgelopen zomer bij Arsenal zijn voetbalcarrière af, maar keert nu toch weer terug tussen de palen. Deze keer echter niet op het voetbalveld: de 37-jarige Tsjech gaat aan de slag als ijshockeykeeper.

Cech, die vooral bij Chelsea zeer succesvol was, zette zijn handtekening onder een contract bij Guildford Phoenix, een club die in Engeland uitkomt op het vierde niveau. Komende zondag kan hij al zijn debuut maken.

,,Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg om ervaring op te doen”, zegt hij op de website van Guildford Phoenix. ,,Ik hoop dat ik deze jonge ploeg kan helpen om onze doelstellingen voor dit seizoen te verwezenlijken. Na een carrière van twintig jaar als voetbalprof gaat het een geweldige ervaring voor me worden om te ijshockeyen, een sport waar ik als kind al gek op was.”

De succesvolle Tsjechische keeper stond tussen 2004 en 2015 onder contract bij Chelsea, waarmee hij in 2012 de Champions League won. In 2015 vertrok hij naar stadgenoot Arsenal, waar hij zijn carrière afgelopen seizoen afsloot.