Champions League: Martens tegen Van Veenendaal, Arsenal-trio tegen PSG

De UEFA heeft vanmiddag geloot voor de kwartfinales van de Champions League voor vrouwen. Daarin zullen een aantal speelsters van Oranje het tegen elkaar op gaan nemen.

Het meest in het oog springende affiche in de kwartfinales is Atlético Madrid tegen FC Barcelona, de twee grote teams in het Spaanse vrouwenvoetbal. Sari van Veenendaal maakte afgelopen zomer na het WK in Frankrijk de overstap van Arsenal naar Atlético, dat de afgelopen drie seizoenen kampioen werd in de Spaanse vrouwencompetitie. Zij gaat het opnemen tegen Lieke Martens en Stefanie van der Gragt, de twee Nederlandse speelsters bij FC Barcelona. 

Shanice van de Sanden gaat het met Olympique Lyon opnemen tegen Bayern München, waar aanvalster Lineth Beerensteyn en keepster Jacintha Weimar onder contract staan. Olympique Lyon, dat kan beschikken over de Noorse topspits Ada Hegerberg, won al vier keer op rij de UEFA Women's Champions League.

Dominique Bloodworth, die afgelopen zomer Arsenal verruilde voor de Duitse topclub VfL Wolfsburg, neemt het in de kwartfinales op tegen Glasgow City FC. Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema en Jill Roord kunnen zich gaan opmaken voor de kraker tegen Paris Saint-Germain, dat met flinke investeringen ook in het vrouwenvoetbal probeert aan te haken bij de Europese top. 

Het duurt trouwens nog wel even voor de kwartfinales gespeeld zullen worden. De heenwedstrijden staan gepland voor 24 en 25 maart. De returns zijn een week later, op 1 en 2 april. 

Shanice van de Sanden won de afgelopen twee seizoenen de Champions League met Olympique Lyon.
Volledig scherm
Shanice van de Sanden won de afgelopen twee seizoenen de Champions League met Olympique Lyon. © BSR Agency
Sari van Veenendaal won in de achtste finales met Atlético Madrid van Manchester City.
Volledig scherm
Sari van Veenendaal won in de achtste finales met Atlético Madrid van Manchester City. © Getty Images