FC Cincinnati heeft Jaap Stam aangesteld als hoofdcoach maar blijkt nog niet exact te weten hoe hij eruitziet.
Volledig scherm
FC Cincinnati heeft Jaap Stam aangesteld als hoofdcoach maar blijkt nog niet exact te weten hoe hij eruitziet. © FC Cincinnati

Cincinnati blundert en verwelkomt Tinus van Teunenbroek in plaats van Jaap Stam

De officiële aankondiging van Jaap Stam als nieuwe trainer van FC Cincinnati verliep niet helemaal vlekkeloos. De Amerikaanse club stelt erg content te zijn met het aantrekken van de 47-jarige Kampenaar, maar uit de gekozen foto blijkt het imposante uiterlijk van Stam (nog) geen indruk te hebben gemaakt op FC Cincinnati.  

De kale man op de foto is namelijk niet Stam, maar Tinus van Teunenbroek. Toegegeven: de verwarring is enigszins voor te stellen. De blik, het kale hoofd en de Ajax-stropdas doen denken aan Stam in zijn tijd als jeugdtrainer bij de Amsterdammers. FC Cincinnati pakte dus echter een foto van Van Teunenbroek, voormalig elftalleider in de jeugd bij Ajax.

Op Twitter reageerden tal van volgers met een knipoog op de persoonsverwisseling. Onder anderen Erik ten Hag, oud-scheidsrechter Pierluigi Collina, Peter Bosz en Jonjo Shelvey werden gefeliciteerd met hun aanstelling. 

Na twee uur verwijderde FC Cincinnati de foto van Van Teunenbroek en verscheen de ‘echte’ Stam in hun aankondiging. Ook daar gingen diverse twitteraccounts, onder meer die van Willem II en tal van MLS-clubs, mee aan de haal. 

FC Cincinnati on Twitter

ICYMI: Join us in welcoming our 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭 new head coach, Jaap Stam. #FCCincy 📰: https://t.co/DP0FEepraD