Volledig scherm
Arnaut Danjuma Groeneveld. © AP

Club Brugge wacht met smart op Groeneveld

Club Brugge wacht met smart op Arnaut Danjuma Groeneveld. De Nederlandse international staat al sinds eind oktober aan de kant met een enkelblessure. Trainer Ivan Leko verwachtte de 22-jarige aanvaller begin deze maand terug, maar dat gaat nog wel een paar weken duren.

,,Zijn afwezigheid is jammer, maar tegelijk een kans voor andere jongens'', zei Leko, wiens ploeg in de Belgische competitie op de tweede plaats staat. ,,Hij was enorm bepalend voor ons en dat missen we, maar we gaan er niet over huilen.'' Groeneveld, in de zomer overgekomen van NEC, maakte in de eerste maanden van het seizoen zoveel indruk dat hij in oktober mocht debuteren in het Nederlands elftal. In zijn eerste interland als basisspeler tegen België (1-1) nam de vleugelspits de gelijkmaker voor zijn rekening.

,,Zoals hij de eerste twee maanden speelde, was hij voor ons wat Neymar is voor Paris Saint-Germain en wat Mo Salah is voor Liverpool'', aldus Leko, die met Club Brugge in de Europa League tegen Red Bull Salzburg speelt.

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.