Volledig scherm
© AP

De Boer verbreekt MLS-record met vijfde overwinning op rij

atlanta In bloedvormTerwijl zijn oude club Ajax een feestje aan het vieren was vanwege de 34ste landstitel, moest oud-trainer Frank de Boer op bezoek bij Vancouver Whitecaps. Daar wist de Nederlander alweer voor de vijfde keer op rij te winnen in de MLS. Het werd 0-1 voor de regerend kampioen.

De enige treffer kwam op naam van Josef Martinez. Hij maakte na een half uur spelen vanaf de stip 0-1. De Boer had met een nog grotere uitslag kunnen winnen, maar het vizier stond niet op scherp.

De ploeg van de Nederlandse trainer is op dit moment in bloedvorm. Van de laatste zeven wedstrijden werd er zes keer gewonnen en iedere keer werd bij een zege de nul gehouden. De ervaren goalie Brad Guzan heeft inmiddels vijf clean sheets op rij achter zijn naam staan, een nieuw record in de MLS. De Boer verloor op 20 april voor het laatst een wedstrijd (1-2 tegen FC Dallas), daarna werd alleen maar gewonnen. Atlanta is daardoor gestegen naar de derde plek in de Eastern Conference, met nog wedstrijden tegoed ten opzichte van de nummers 1 en 2.

Bekijk hieronder de samenvatting

Volledig scherm
© USA TODAY Sports
Volledig scherm
© USA TODAY Sports