href="https://t.co/hZfMrRjqf9">pic.twitter.com/hZfMrRjqf9

— JuventusFC (@juventusfcen) 7 augustus 2019

De Ligt kopt voor het eerst raak namens Juventus

VideoMatthijs de Ligt heeft zijn eerste (niet officiële) treffer namens Juventus gemaakt. In een trainingswedstrijd tegen Novara scoorde de 19-jarige verdediger met een kopbal vanuit een hoekschop van Rodrigo Bentancur.

Een corner vanaf de rechterzijde van het veld en Matthijs de Ligt die raak kopt vanaf zo’n 10 meter. Veel Juventus-fans denken liever niet terug aan de belangrijke goal die De Ligt vorig seizoen maakte namens Ajax, in de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus. Op 7 augustus 2019, tegen Novara, De Ligt op soortgelijke wijze, ditmaal voor ‘Juve’.

Rodrigo Bentancur nam een corner en De Ligt torende boven iedereen uit om raak te koppen. Het betekende de 4-0 tegen Novara. De Ligt had nog niet gescoord voor Juventus, dat nog in voorbereiding is op het nieuwe seizoen.

Eind juli had De Ligt bij zijn debuut in de basis, in het duel met Internazionale in de Champions Cup, de bal wel in eigen doel gewerkt.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.