Vivianne Miedema werd vorig seizoen topscorer in de FA Women's Super League. Jill Roord kwam deze zomer ook naar Arsenal.
Volledig scherm
Vivianne Miedema werd vorig seizoen topscorer in de FA Women's Super League. Jill Roord kwam deze zomer ook naar Arsenal. © Getty Images

De twaalf clubs en twaalf Nederlanders in de FA Women's Super League

VoorbeschouwingDe negende editie van de FA Women's Super League gaat zaterdagmiddag (16.00 uur) van start in een goed gevuld Etihad Stadium met de derby tussen Manchester City en Manchester United, de nieuwe club van Jackie Groenen. De twaalf deelnemers van de Engelse vrouwencompetitie en de twaalf Nederlandse speelsters op een rijtje. 

  1. Oldenzaalse Jill Roord maakt hattrick bij thuisdebuut voor Arsenal

    Oldenzaal­se Jill Roord maakt hattrick bij thuisde­buut voor Arsenal

    De laatste jaren was er in Nederland regelmatig discussie of Jill Roord (22) en Daniëlle van de Donk (28) wel samen op een middenveld konden. Arsenal-coach Joe Montemurro laat de twee Oranje-internationals gewoon samenspelen op het middenveld en met succes: mede dankzij drie goals van uitblinker Roord won Arsenal vanmiddag met 6-0 van Tottenham Hotspur. ,,Ik heb die discussie altijd bullshit gevonden”, zei Roord.