Volledig scherm
Bas Dost viert zijn doelpunt © AFP

Dost hoofdrolspeler in hectische bekerfinale

Even leek het erop dat Bas Dost de grote held werd in de Portugese bekerfinale. Alleen werd in de allerlaatste minuut zijn treffer teniet gedaan door Felipe van FC Porto en miste de Nederlandse spits ook nog zijn strafschop in de penaltyreeks. Sporting won uiteindelijk wel de beker. 

In de beginfase leek het erop dat FC Porto de beker mee naar huis zou nemen. Soares maakte de 0-1 na veertig minuten voor de club uit Porto. Bruno Fernandes zorgde op slag voor rust voor de gelijkmaker voor het team van coach Marcel Keizer.

Daarna hielden beide ploegen elkaar lang in de greep. Om de weerstand van FC Porto te breken werd Dost in de 75ste minuut in het veld gebracht voor Abdoulay Diaby. In de 101ste minuut van de wedstrijd was het raak voor hem. Het leek de winnende treffer te zijn.

Dat was buiten Felipe gerekend die in de slotseconden zorgde voor de gelijkmaker. De strafschoppen werden beter genomen door Sporting Portugal ondanks de misser van Dost. 

In 2015 won Sporting de Taça de Portugal voor het laatst. Vorig jaar verloor de club uit Lissabon in de finale van CD Aves (2-1).

Onlangs greep Porto ook al naast de landstitel. Tijdens de laatste speelronde werd Benfica kampioen. Sporting moest genoegen nemen met de derde plek.