Volledig scherm
Door de enorme rookbommen in het uitvak moest het duel tussen Mainz en Hannover tijdelijk worden gestaakt. © AP

Dubieuze strafschop redt Mainz in eindeloos duel met Hannover

Dankzij een omstreden strafschop pakte Jean-Paul Boëtius vanmiddag met Mainz een puntje tegen Hannover 96: 1-1. De 24-jarige oud-Feyenoorder, na een uur gewisseld, zag vanaf de kant hoe Daniel Brosinski vanaf elf meter scoorde.

Degradatiekandidaat Hannover kwam voor rust via Hendrik Weydandt op voorsprong. Een goedkope strafschop - Jean-Phillippe Mateta liet zich in een duel met Matthias Ostrzolek makkelijk vallen – koste de bezoekers de zege in een wedstrijd waaraan maar geen einde leek te komen.

Het duel werd na rust enige tijd stilgelegd omdat de fans van Hannover te veel vuurwerk hadden afgestoken en er iets te veel rook over het veld hing. Het zorgde ervoor dat scheidsrechter Robert Hartmann tien minuten bijtelde.

Anthony Ujah leek in de zevende minuut van de blessuretijd nog de matchwinner te worden toen hij raak kopte. Maar dit keer schoot de VAR, die had gezien dat de Mainz-aanvaller buitenspel stond, Hannover wel te hulp.

Voor Hannover-verdediger Oliver Sorg was minder mededogen. Hij kreeg in de slotseconden nog rood na een harde overtreding op Onisiwo.

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.