Volledig scherm
Daniëlle van de Donk in actie tegen Chelsea. © BSR Agency

Eerste nederlaag voor Arsenal ondanks goal Van de Donk

Het vrouwenteam van Arsenal is de koppositie kwijt in de FA Women's Super League. Ondanks een fraaie goal van Daniëlle van de Donk op aangeven van Vivianne Miedema ging de Londense derby bij Chelsea met 2-1 verloren. 

Daniëlle van de Donk, die afgelopen week nog haar honderdste interland voor Oranje speelde, maakte al in de negende minuut de 0-1 na een mooie steekpass van spits Vivianne Miedema. Van de Donk is nu gedeeld topscorer in de Engelse vrouwencompetitie met drie goals, net als Chloe Kelly van Everton.

Arsenal had de wedstrijd na de vroege goal van Van de Donk lange tijd onder controle, maar in de 57ste minuut maakte Chelsea-spits Bethany England de gelijkmaker namens de thuisploeg op het uitverkochte Kingsmeadow in het zuiden van Londen. De Noorse verdediger Maria Thorisdóttir schoot in de 85ste minuut vervolgens de 2-1 binnen namens Chelsea. Jill Roord, de derde Nederlandse speelster bij Arsenal, kreeg in de blessuretijd nog een goede kans op de 2-2, maar haar inzet werd knap verdedigd door een speelster van Chelsea. 

Titelverdediger Arsenal staat nu derde in de FA Women's Super League met negen punten na vier duels. Manchester City gaat aan kop met twaalf punten en Chelsea volgt nu met tien punten na vier duels. Oranje-internationals Kika van Es en Inessa Kaagman verloren vanmiddag met Everton met 3-2 in de uitwedstrijd bij Reading. Jackie Groenen, weer terug na haar blessure, won met Manchester United met 0-3 in de uitwedstrijd bij het eveneens gepromoveerde Tottenham Hotspur. Groenen deed 85 minuten mee bij Manchester United, dat vierde staat met zes punten na vier duels. 

Volledig scherm
Chelsea's Bethany England celebrates scoring her side's first goal during the FA Women's Super League match at Kingsmeadow, Kingston Upon Thames. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Jackie Groenen won met Manchester United met 0-3 van Tottenham Hotspur. © BSR Agency