Volledig scherm
Rodrigo De Paul zet Unidese op 1-2. Borja Valero treurt. © REUTERS

Eerste verlies Inter maakt titelrace ongemeen spannend

Inter heeft in de strijd om de titel in de Serie A dure punten laten liggen. De koploper verloor met 1-3 van Udinese. Het was het eerste verlies voor de ploeg van coach Luciano Spaletti. Napoli kan later vandaag de koppositie overnemen van de Milanese club. 

Inter kwam al na veertien minuten achter na een doelpunt van Kevin Lasagna, maar al snel herstelde Mauro Icardi de score. In de tweede helft maakte Rodrigo de Paul vanaf de strafschopstip de 1-2. Antonin Barak dompelde de Milanese koploper helemaal in rouw: 1-3. 

Bij Udinese speelde de Nederlander Bram Nuytinck in de driemansverdediging. De oud-speler van NEC pakte wel een gele kaart, maar maakte wel de wedstrijd vol.

Napoli speelt vandaag de uitwedstrijd bij Torino en staat op dit moment één punt achter Inter. Bij een overwinning gaat de ploeg uit Napels dus over Inter heen. Morgen kan ook titelverdediger Juventus nog over de Milanezen jumpen. De 'Oude Dame' speelt dan uit bij Bologna. 

Inter had het afgelopen week in de Coppa Italia ook al moeilijk. Toen werd Pordenone, nummer vijf van de Serie C, pas na penalty's (5-4) verslagen. 

Door het verlies van Inter zijn in de vijf topcompetities  alleen Manchester City, FC Barcelona en Atlético Madrid nog ongeslagen.