0
EINDE
WNS
0
5
strafschoppen
6

Engeland wint troostfinale tegen Zwitserland na strafschoppenserie

VideoEngeland is derde geworden op de eerste editie van de Nations League. Na strafschoppen werd Zwitserland met 6-5 verslagen. In de strafschoppenserie keerde doelman Jordan Pickford de twaalfde strafschop, van Josip Drmic. 

Jordan Pickford was de held van Engeland met een benutte strafschop, waarna hij de zesde penalty van de Zwitsers pakte.
Volledig scherm
Jordan Pickford was de held van Engeland met een benutte strafschop, waarna hij de zesde penalty van de Zwitsers pakte. © REUTERS

De Engelse keeper van Everton had eerder in de vijfde ronde van de strafschoppenserie zelf van elf meter gescoord. Engeland verloor vorig jaar bij het WK in Rusland in de strijd om het brons nog van België (0-2).

Engeland en Zwitserland kwamen in 120 minuten niet tot scoren in het Estádio D. Afonso Henriques in Guimarães, waar Oranje donderdagavond na verlenging nog met 3-1 wonnen van de Engelsen. In een wedstrijd met weinig spektakel leek Bournemouth-spits Callum Wilson kort na zijn invalbeurt de winnende goal te maken, maar zijn goal in de 84ste minuut werd terecht afgekeurd door de scheidsrechter (na bekijken van de beelden) nadat Wilson zelf de overtreding maakte. Daarmee kwam het dus aan op een verlenging, maar ook daarin werd niet gescoord. 

Engeland was wel duidelijk de betere ploeg en beloonde dat dus door de strafschoppenserie te winnen. Vorig jaar won Engeland in de achtste finales van het WK in Rusland ook al na strafschoppen van Colombia, nadat er daarvoor vijf keer op rij een einde aan een eindtoernooi was gekomen na een penaltyserie.

Gracenote Live on Twitter

🥅 - England🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 have won 3 of their 9 competitive penalty shoot-outs ✔️Switzerland🇨🇭 (2019) ✔️Colombia🇨🇴 (2018) ❌Italy🇮🇹 (2012) ❌Portugal🇵🇹 (2006) ❌Portugal🇵🇹 (2004) ❌Argentina🇦🇷 (1998) ❌Germany🇩🇪 (1996) ✔️Spain🇪🇸 (1996) ❌West-Germany🇩🇪 (1990) #NationsLeague #suieng

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP