Volledig scherm
Dele Alli. © REUTERS

Engeland zonder Alli tegen Zwitserland

Dele Alli doet morgen niet mee in de oefenwedstrijd van Engeland tegen Zwitserland. 

De middenvelder heeft in de ontmoeting van zaterdag met Spanje in de Nations League een spierblessure opgelopen en is teruggekeerd naar zijn werkgever Tottenham Hotspur. Het is onzeker of Alli op tijd fit is voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Liverpool.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate zag eerder Luke Shaw al wegvallen uit zijn selectie. De linkerverdediger liep tegen de Spanjaarden een hoofdblessure op. Ben Chilwell en Demarai Gray, allebei spelend voor Leicester City, werden zondag al aan de groep toegevoegd. Voor Alli komt geen andere voetballer in de plaats.
Engeland verloor de thuiswedstrijd van Spanje (1-2).

Zwitserland startte het toernooi om de Nations League met een zege van 6-0 op IJsland.

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.