Volledig scherm
© AFP

Goal Robben kan pijnlijk puntenverlies niet voorkomen

Bayern München heeft peperdure punten gemorst in de Bundesliga. In de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg werd een 2-0 voorsprong bij rust in de tweede helft uit handen gegeven. De bezoekers kwamen terug tot 2-2.

Volledig scherm
© AFP

Bayern was op voorsprong gekomen door een benutte penalty van Robert Lewandowski en een treffer van Arjen Robben. Dit doelpunt van de Nederlander betekende zijn 92ste treffer in dienst van der Rekordmeister. Hiermee is hij nu de buitenlander met de meeste goals voor Bayern. Een eer die hij - voorlopig nog - moet delen met Giovane Élber.

Na rust ging het mis voor Bayern. Eerst Maximilian Arnold en vervolgens Daniel Didavi hielpen de bezoekers langszij. Het puntje voor VfL Wolfsburg betekent een succesje voor Martin Schmidt, de trainer die begin deze week de ontslagen Andries Jonker opvolgde. 

Peter Bosz zal met genoegen het gelijkspel van Bayern hebben aanschouwd. De Nederlandse trainer kan morgen met Borussia Dortmund, bij thuiswinst op Borussia Mönchengladbach, de koppositie verstevigen en de voorsprong op Bayern uitbouwen tot drie punten.