Groenen met ManU ten onder in eerste 'Manchester Derby’ voor vrouwen

FA Women’s Super LeagueJackie Groenen heeft met Manchester United niet kunnen winnen in de allereerste Manchester derby in de FA Women’s Super League. Manchester City won in een goed gevuld Etihad Stadium (31.000 aanwezige fans) met 1-0 van Groenen en co.

Volledig scherm
Groenen. © BSR Agency

Manchester United debuteert dit seizoen op de hoogste afdeling in het vrouwenvoetbal. Jackie Groenen is sinds deze zomer één van de nieuwe spelers bij The Red Devils.

Groenen was vijf minuten voor het einde dicht bij een doelpunt, maar de bal ketste op de paal. Het had United de gelijkmaker opgeleverd, want de Schotse Caroline Weir had drie minuten na rust al gescoord namens City. Dat bleek het winnende doelpunt in de 'Strijd om Manchester’.

Recordaantal fans

Er waren 31.213 toeschouwers naar het stadion van City gekomen en dat betekent een record voor de vrouwencompetitie in Engeland. Verwacht wordt dat het toeschouwersrecord niet lang standhoudt. Zondag treffen Chelsea en Tottenham Hotspur elkaar en naar verwachting is Stamford Bridge, met een capaciteit van ruim 42.000, nagenoeg uitverkocht. De kaarten voor dat duel zijn gratis.

Volledig scherm
Blijdschap bij Manchester City na de zege op stadgenoot United. © Action Images via Reuters
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Groenen. © BSR Agency
Volledig scherm
Groenen in actie. © Action Images via Reuters