Volledig scherm
© Getty Images

Guardiola haalt uit na Chinese arrogantie-beschuldiging

Pep Guardiola is het totaal niet eens met de kritiek die Manchester City heeft gekregen vanuit China. De Spaanse manager heeft zichzelf en zijn spelers dan ook fel verdedigd.

The Citizens speelden de afgelopen twee oefenduels in China, in het kader van de vriendschappelijke Premier League Asia Cup. Er werd gewonnen van West Ham United en verloren van Wolverhampton Wanderers, maar het ging de laatste dagen alleen maar over de kritiek die er vanuit Chinese hoek werd geuit op de Engelse grootmacht.

Persbureau Xinhua schreef in een artikel namelijk dat spelers en staf van Manchester City zich bijzonder arrogant zouden hebben gedragen, en stelde dat zij weinig enthousiasme toonden tijdens het vijfdaagse verblijf in China. ,,Daar ben ik het totaal niet mee eens, die beschuldigingen kloppen niet", zo heeft Guardiola nu gereageerd.

Hij zegt juist dat hij en zijn ploeg een toptijd hebben gehad. ,,Als je zoiets beweert, moet je wel weten wat er speelt binnen Manchester City. De waarheid is dat mijn spelers een geweldige tijd hebben gehad. Ze hebben volledig meegewerkt aan alle commerciële activiteiten, zijn op de foto gegaan met de mensen van ons hotel, hebben handtekeningen uitgedeeld. Alles wat ons wordt gevraagd, doen we met plezier.”

En dus baalt hij van de aantijgingen. ,,Ik snap niet hoe mensen zoiets kunnen zeggen. Misschien betreft het hier een journalist die overstuur is, ik heb geen idee waarom. Maar wat hij heeft geschreven, staat heel ver af van hoe het werkelijk zit.”