Volledig scherm
Vincent Kompany. © BSR Agency

Guardiola tegenover Belgische bondscoach bij afscheid Kompany

TestimonialNa elf jaar trok Vincent Kompany de deuren van het Etihad Stadium achter zich dicht. Dus organiseert Manchester City een testimonial voor hem. De coaches van beide teams: Pep Guardiola en Roberto Martinez.

Guardiola, de huidige manager van City, coacht een team dat bestaat uit bekende oud-spelers van de Engelse club. De ploeg met sterren uit de Premier League staat onder leiding van Martinez, de bondscoach van België.

De 33-jarige Kompany (33) zwaaide afgelopen seizoen af met zijn vierde landstitel in Engeland én winst van zowel de League Cup als de FA Cup. Hij is nu speler-trainer bij zijn oude liefde Anderlecht.

De voormalige aanvoerder van de 'Rode Duivels' keert op woensdag 11 september even terug in Manchester, voor zijn testimonial.

Volledig scherm
Vincent Kompany. © Getty Images
  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.