Volledig scherm
Diego Armando Mertens © Napolipiu.com

Italianen vergelijken beauty 'Diego Mertens' met goal Maradona

Dat Dries Mertens het goed doet bij Napoli mag een understatement genoemd worden. Het grootste compliment kreeg hij gisteren na zijn goal tegen Lazio. 'Diego Armando Mertens' maakte een goal die veel gelijkenissen had met een goal van Maradona, 33 jaar geleden.

Il Corriere dello Sport kopte vandaag 'Zoals Diego'. En inderdaad, de 3-1 van Dries Mertens tegen Lazio Roma had veel weg van een goal die Diego Maradona maakte in 1984. De gelijkenis wordt nog groter gezien het feit dat ook die goal tegen Lazio werd gemaakt. 

Ook Napoli als geheel doet volgens Italiaanse media weer terugdenken aan het Napoli van Maradona eind jaren tachtig. Trainer Maurizio Sarri van Napoli vindt die vergelijking prima: ,,Ik word niet ongemakkelijk van de vergelijkingen met Maradona, ik vind het prima", zei Sarri. Mertens bleef na zijn zesde doelpunt in vijf duels bescheiden als altijd. ,,Het was een prachtige treffer, ik dacht niet na en schoot de bal direct op doel. Maar alleen de winst telt."

Mede door de goal van Mertens won Napoli met 1-4 in Rome. Daardoor gaan de Napolitanen nog zonder puntverlies aan kop in de Serie A. De eerste vijf wedstrijden winnen is iets wat de ploeg in het seizoen 1987/1988 voor het laatst presteerde. Juventus won dit seizoen ook nog alle wedstrijden, maar heeft een iets minder doelsaldo. Massimiliano Allegri, coach van titelverdediger Juventus: ,,Napoli is enorm gegroeid, ze zijn een geduchte concurrent."

Oordeel hieronder zelf of 'Diego Armando Mertens' zijn bijnaam verdiend heeft.

Niet alleen voor de kranten was het voer voor een vergelijking met de Argentijnse voetballegende, ook op Twitter werd men er creatief van: