Volledig scherm
Paul Pogba, Harry Maguire, Marcus Rashford and Scott McTominay. De laatste twee zijn jeugdexponenten van Manchester United. © BSR Agency

Jeugdspelers United bezorgen club bijzondere mijlpaal

4000ste op rijAls trainer Ole Gunnar Solksjaer een speler uit de eigen jeugd opneemt in de wedstrijdselectie tegen Everton dan bereikt Manchester United een bijzondere mijlpaal. 

De kans is zeer aannemelijk dat Solskjaer een of meerdere jeugdexponenten een plekje gunt in de wedstrijdselectie. Marcus Rashford en Scott McTominay bijvoorbeeld, spelers die wekelijks deel uitmaken van het keurkorps. Als zij worden opgenomen, dan speelt United voor de vierduizendste wedstrijd achter elkaar een duel met spelers uit de eigen jeugd. ,,Wat een fantastisch record. Dit zegt genoeg over de club", zegt Nicky Butt, hoofd jeugdopleiding, op de clubwebsite.

De bizarre reeks begon ruim tachtig jaar geleden, in 1937, tegen Fulham op Craven Cottage in de tweede divisie. In al die decennia hebben grote namen de revue gepasseerd: Bobby Charlton, George Best en ‘The Class of 92'. Solskjaer is daar trots op. ,,Jonge spelers een kans geven, is onderdeel van het DNA van de club. Dat leer je al heel snel als je voor United tekent. Er is niets dat meer voldoening geeft dan een jeugdspeler zien schitteren in het eerste.”

United staat op de vijfde plaats en is de afgelopen vijf duels ongeslagen.

Volledig scherm
Gary Neville, Phil Neville, Ryan Giggs, David Beckham, Nicky Butt and Wes Brown. Leden van ‘The Class of ‘92'. © BSR Agency