Massimilano Allegri.
Volledig scherm
Massimilano Allegri. © AFP

Juventus neemt afscheid van coach Allegri

Massimiliano Allegri zal volgend seizoen niet meer als coach op de bank van Juventus zitten. De landskampioen van Italië laat  vandaag weten afscheid te nemen van de coach.

Allegri werd in 2014 coach van Juventus, waarna hij met de Oude Dame vijf seizoenen achter elkaar de Italiaanse landstitel won. Verder won hij ook vier van de vijf seizoenen de Coppa Italia en in 2015 en 2018 de Supercoppa Italiana, de Italiaanse supercup. Tot winst van de Champions League kwam het niet, al haalde Juventus onder Allegri wel tweemaal de finale. In 2015 verloor Juventus de eindstrijd van Barcelona en in 2017 van Real Madrid. 

Met de komst van Cristiano Ronaldo had Allegri Juventus dit seizoen voor het eerst sinds 1996 de cup met de grote oren moeten bezorgen. Dat gebeurde niet. In de kwartfinales van het miljardenbal was Ajax over twee wedstrijden te sterk. Na een 1-1 in Amsterdam was Ajax met 1-2 te sterk in de return in Turijn. 

Geen zesde seizoen

Massimiliano Allegri.
Volledig scherm
Massimiliano Allegri. © EPA

,,Elk jaar is hier hetzelfde, maar ik ben er nog steeds’', zei Allegri begin deze maand over de geruchtenstroom over zijn positie. ,,Ik ga bij Agnelli gewoon weer mijn plannen op tafel leggen. We zullen praten over wat er goed is gegaan en minder goed. Waar we kunnen verbeteren en waar we naartoe willen. Als ik blijf voor mijn zesde seizoen, dan wil dat zeggen dat ik nog steeds de motivatie heb. Elk jaar moet Juventus strijden voor alles wat er te winnen is.’’

Allegri volgde vijf jaar geleden Antonio Conte op. Hij kwam destijds over van AC Milan. Allegri had nog een contract voor volgend seizoen in Turijn. Hij wordt in Italiaanse media gelinkt aan Paris Saint-Germain, waar hij Thomas Tuchel zou moet opvolgen.

Allegri en president Andrea Agnelli geven morgen (14.00 uur) een persconferentie in het Allianz-Stadium om meer uitleg te geven over het besluit.