Giovanni van Bronckhorst maakte zijn debuut in 2003 ook tijdens Athletic Bilbao - FC Barcelona. Hij gaf direct de assist bij de winnende goal van Phillip Cocu.
Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst maakte zijn debuut in 2003 ook tijdens Athletic Bilbao - FC Barcelona. Hij gaf direct de assist bij de winnende goal van Phillip Cocu. © REUTERS

Kijk, Frenkie en Luuk, zo begin je een Spaans avontuur

Debuut in La LigaFrenkie de Jong en Luuk de Jong worden dit seizoen de 73ste en 74ste Nederlanders in de Spaanse competitie. Frenkie speelt morgenavond (21.00 uur) al met FC Barcelona bij Athletic Bilbao, Luuk zondagavond (19.00 uur) met Sevilla bij Espanyol. Hoe ging het de Nederlandse sterren in het verleden af bij hun debuut in La Liga? 

 1. ‘De Jong behandelt de bal met meer zorg dan een tiener zijn smartphone’
  Lovende kritiek

  ‘De Jong behandelt de bal met meer zorg dan een tiener zijn smartphone’

  In de laatste test voor het begin van de competitie heeft Frenkie de Jong niet alleen diepe indruk gemaakt op zijn trainer en de fans van FC Barcelona, maar wordt hij ook vanuit de rest van de (voetbal)wereld overladen door lof over zijn vertoonde spel. De oud-Ajacied won met Barça vannacht in Ann Arbour (Verenigde Staten) met 4-0 van Napoli. De Jong speelde de volle 90 minuten en stond aan de basis van een van de treffers.
 2. Let dit seizoen ook op Parejo, Gallego, Navas, Williams en Joaquín
  La Liga

  Let dit seizoen ook op Parejo, Gallego, Navas, Williams en Joaquín

  Natuurlijk, ook in Spanje zullen de ogen dit seizoen gericht zijn op Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Eden Hazard en João Félix, de grote aankopen van de drie titelkandidaten in La Liga. De brede subtop daaronder zal weer gaan strijden om het vierde Champions League-ticket, zoals sinds 2012 steeds het geval is. Let dit seizoen vooral op deze spelers bij de nummers vier tot en met tien van vorig seizoen.
 1. Bekijk hier de overwinning van Ajax op FC Midtjylland
  Play

  Bekijk hier de overwin­ning van Ajax op FC Midtjyl­land

 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de Champions League
  Play

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de Champions League