Volledig scherm
Pozuelo. © BELGA

Koploper KRC Genk in de clinch met uitblinker Pozuelo

KRC Genk, de koploper van de Belgische Jupiler Pro League, ligt in de clinch met een van zijn belangrijkste voetballers Alejandro Pozuelo. De Spaanse aanvallende middenvelder wil weg uit Genk en naar Canada waar bij FC Toronto een jaarsalaris van vier miljoen euro op hem ligt te wachten. 

Genk wil Pozuelo niet laten gaan en bracht maandag een persverklaring naar buiten. Daarin schrijft de Belgische club dat het een akkoord heeft met de Spanjaard. ,,Hij zou blijven tot 14 juni. We hebben een rechtsgeldige overeenkomst met hem afgesloten in januari. Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten”, aldus Genk, dat meldt dat de plotselinge koerswijziging van Pozuelo indruist tegen de clubs “betrokkenheid met de speler, de spelersgroep en de supporters”.

,,In dit dossier is het sportieve belangrijker dan het financiële”, vindt Genk. Het kamp van Pozuelo is het daar niet mee eens. Volgens hen heeft de club geen enkele poot om op te staan. Volgens Belgische media is de Spanjaard van plan om contractbreuk te plegen. De soap tussen Genk en zijn smaakmaker (vijf treffers, negen assists) is dus nog niet over.

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.