Volledig scherm
© Getty Images

Messi nog niet klaar voor openingsduel

De kans is heel klein dat Lionel Messi vrijdag in de openingswedstrijd van de Spaanse competitie bij Athletic Bilbao in actie komt. De sterspeler van Barcelona is nog niet speelklaar nadat hij eerder in de oefenperiode een kuitblessure had opgelopen.

,,We zijn blij met de progressie die hij maakt, maar hij heeft nog niet met de groep meegetraind”, laat trainer Ernesto Valverde weten. ,,Hij werkt nu nog een individueel oefenprogramma af, maar dat is heel wat anders dan het spelen van een wedstrijd. We zullen dus moeten afwachten hoe het verder gaat met hem, maar we houden er niet van om risico’s te nemen met onze spelers, zeker niet met iemand als Leo.”

Middenvelder Frenkie de Jong (ex-Ajax) kan in Bilbao zijn competitiedebuut maken voor landskampioen Barcelona, evenals de Fransman Antoine Griezmann (ex-Atlético Madrid).

  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.