Lionel Messi.
Volledig scherm
Lionel Messi. © REUTERS

Messi overwoog vertrek bij Barcelona vanwege conflict met belastingdienst

Lionel Messi heeft in 2013 en 2014 serieus overwogen FC Barcelona te verlaten. De Argentijnse vedette wilde weg uit Spanje vanwege een conflict met de belastingdienst. ,,Ik was moe en gefrustreerd over alles wat er werd gezegd en geschreven,” vertelt Messi nu aan een Catalaanse radiozender.

,,Gelukkig waren de kinderen nog klein en wisten zij niet wat er gebeurde, maar het was een slechte tijd”, aldus Messi. ,,In die periode zat het idee in mijn hoofd om te vertrekken. Niet omdat ik Barcelona wilde verlaten, maar door wat er buiten het voetbal aan de hand was.”

Messi bleef in Spanje en bereikte in 2016 een akkoord met de Spaanse fiscus. Hij betaalde een miljoenenboete en kreeg net als zijn vader een celstraf van 21 maanden, die hij niet hoefde uit te zitten.

  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.