Nikita Korzun van Wit-Rusland krijgt geel van scheidsrechter Harald Lechner.
Volledig scherm
Nikita Korzun van Wit-Rusland krijgt geel van scheidsrechter Harald Lechner. © REUTERS
0
EINDE
1
  • Paddy McNair 86'

Noord-Ierland blijft verrassende koploper in groep van Nederland

Noord-Ierland blijft uitstekend presteren in de EK-kwalificatiepoule C, waarin ook het Nederlands elftal zit. De ploeg van bondscoach Michael O’Neill won met 0-1 bij Wit-Rusland en heeft na vier wedstrijden de maximale score van twaalf punten.

Het bevrijdende doelpunt van Paddy McNair viel pas vier minuten voor tijd. Wit-Rusland heeft na vier wedstrijden nog geen punt gepakt.

Nederland, dat zondag in de finale van de Nations League met 1-0 verloor van Portugal, staat op drie punten uit twee duels. Oranje hervat de EK-kwalificatie op 6 september in Hamburg met de return tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt nog thuis en uit tegen Noord-Ierland.

Bekijk hier het winnende doelpunt van Noord-Ierland.

Wit-Rusland-Noord-Ierland
Volledig scherm
Wit-Rusland-Noord-Ierland © AD Sportwereld
  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.