Iñaki Williams.
Volledig scherm
Iñaki Williams. © Getty Images

Ook racismezaak in Spaans voetbal: ‘Dit wens je niemand toe’

Iñaki WilliamsIn het Italiaanse voetbal is het een repeterend probleem en ook in Nederland klonken er eerder dit seizoen racistische leuzen bij FC Den Bosch - Excelsior. De Spaanse Primera División bleef een racismezaak tot vandaag bespaard: een aangeslagen Iñaki Williams, spits van Athletic Bilbao, zei door de fans van Espanyol racistisch te zijn bejegend.

Athletic kwam eerder vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij degradatiekandidaat Espanyol. Williams vroeg tijdens het duel aan zijn aanvoerder Iker Muniain om de spreekkoren bij de arbitrage te melden, maar scheidsrechter José María Sánchez Martínez besloot de wedstrijd niet stil te leggen.

,,Ik ga met een verdrietig gevoel naar huis vanwege het gelijkspel en omdat ik racistisch ben uitgescholden. Dat wens je niemand toe en hoort niet in het voetbal thuis. Mensen moeten naar het stadion komen voor het vermaak, om hun club te steunen. Dit is een teamsport van vriendschap en samenwerking. Het is verdrietig dat dit vandaag is gebeurd. Het slaat nergens op", zei Williams na afloop op het clubkanaal van Athletic Bilbao. 

Espanyol heeft nog niet op het voorval gereageerd.

Bekijk hieronder de samenvatting van Espanyol-Athletic Bilbao.

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.