Bondscoach Mark Parsons
Volledig scherm
Bondscoach Mark Parsons © Pro Shots / Remko Kool

Oranje-bondscoach Parsons schrikt van misbruikschandaal bij zijn club in Amerika

Bondscoach Mark Parsons van de Nederlandse voetbalsters is geschrokken van alle onthullingen over grensoverschrijdend gedrag in het vrouwenvoetbal. De 35-jarige Parsons werkt naast zijn baan bij Oranje ook nog steeds als hoofdtrainer bij de Amerikaanse club Portland Thorns. De trainer die hij daar in 2015 opvolgde, Paul Riley, werd vorige week door twee oud-speelsters van de club beschuldigd van seksueel misbruik.

 1. Debutant Coutinho laat Man United vol ongeloof achter, De Bruyne deelt dreun uit aan Chelsea
  Samenvattingen

  Debutant Coutinho laat Man United vol ongeloof achter, De Bruyne deelt dreun uit aan Chelsea

  Wilde Chelsea de titelrace in de Premier League spannend houden, dan moest op bezoek bij Manchester City worden gewonnen. Daarin slaagde de ploeg van coach Thomas Tuchel niet. Kevin de Bruyne maakt het enige doelpunt. City nam door de 1-0 zege een voorschot op de titel, met dertien punten voorsprong op Chelsea. Manchester United verspeelde later op de avond op pijnlijke wijze twee punten tegen Aston Villa.
 2. Amerikaanse voetbalsters onthullen seksueel misbruik coach: ‘Weerzinwekkend en onaanvaardbaar’, voorzitter profliga stapt op
  Play
  UPDATE

  Amerikaan­se voetbal­sters onthullen seksueel misbruik coach: ‘Weerzin­wek­kend en onaanvaard­baar’, voorzitter profliga stapt op

  De Amerikaanse vrouwenvoetbalclub North Carolina Courage heeft per direct de Engelse coach Paul Riley ontslagen. Hij wordt door twee oud-voetbalsters beschuldigd van seksueel misbruik. ,,We steunen de speelsters die zo moedig naar voren zijn gekomen met hun verhaal”, verklaarde de club uit de vrouwenprofliga NWSL op zijn website. Voorzitter Lisa Baird van de NWSL nam vrijdagmiddag ontslag vanwege het schandaal.