Volledig scherm
Sead Kolasinac en Mesut Özil op de training bij Arsenal. © BSR Agency

Özil en Kolasinac missen Newcastle-uit wegens politieonderzoek

De start van het nieuwe Premier League-seizoen gaat aan de neus van Mesut Özil en Sead Kolasinac voorbij. De twee Arsenal-spelers reizen niet mee naar Newcastle, waar zondagmiddag (15.00 uur) de uitwedstrijd bij Newcastle United op het programma staat. 

Het tweetal moet het duel van komende zondag missen vanwege “ernstige veiligheidsincidenten”. De BBC meldt dat de politie de zaak onderzoekt. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is. ,,Het welzijn van onze spelers en hun familie is altijd onze belangrijkste zorg. We hebben na overleg met hen besloten om ze buiten de selectie te houden”, meldt Arsenal.

Özil zat twee weken geleden met zijn vrouw in zijn auto toen gewapende personen hem probeerden te overvallen. Kolasinac, die net daarvoor met de Duitse spelmaker in een restaurant had gegeten, greep echter in en joeg de gewapende overvallers weg door met zijn vuisten te dreigen. 

@seadk6, my wife @gulseamine and me are doing well again after yesterday's incident in London. Thanks for all your supporting messages guys. 🙏🏼❤ #M1Ö

965.2k Likes, 5,729 Comments - Mesut Özil (@m10_official) on Instagram: "@seadk6, my wife @gulseamine and me are doing well again after yesterday's incident in London...."

Volledig scherm
Mesut Özil. © AFP
  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.