Stefano Pioli
Volledig scherm
Stefano Pioli © AFP

Pioli nieuwe trainer van AC Milan

AC Milan heeft Stefano Pioli aangesteld om de club uit het slop te trekken. De Italiaan tekent een contract voor twee jaar bij de club die gisteren Marco Giampaolo ontsloeg.

Pioli stond tot april onder contract bij Fiorentina waar hij sinds juni 2017 trainer was. Daarvoor had Pioli onder meer Lazio, Inter en Bologna onder zijn hoede.

AC Milan presteert al jaren onder de maat. Sinds Massimiliano Allegri in 2014 werd ontslagen zijn er al acht trainers aangesteld. Onder anderen clublegendes Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi kregen de kans bij de roemruchte club, maar konden het tij niet keren. De laatste titel stamt uit 2011.

Na zeven wedstrijden in de Serie A staat Milan op de dertiende plek met negen punten.

Bekijk hier de samenvatting van de laatste wedstrijd van Milan. Tegen Genoa kwam de club nog goed weg:

  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.