Amsterdam is gastheer van twee groepsduels op het EK 2020, dat in meerdere landen wordt afgewerkt. Op de foto poseert Michael van Praag op de Magere Brug met de in oktober overleden burgemeester Eberhard van der Laan en UEFA-gedelegeerde Giorgio Marchetti voor de onthulling van het Logo.
Volledig scherm
Amsterdam is gastheer van twee groepsduels op het EK 2020, dat in meerdere landen wordt afgewerkt. Op de foto poseert Michael van Praag op de Magere Brug met de in oktober overleden burgemeester Eberhard van der Laan en UEFA-gedelegeerde Giorgio Marchetti voor de onthulling van het Logo. © Pim Ras Fotografie

Prijzenpot EK 2020 flink verhoogd, winnaar strijkt 34 miljoen op

De Europese voetbalbond UEFA heeft op zijn jaarlijkse congres bekendgemaakt dat het prijzengeld voor het Europees kampioenschap (EK) 2020 voetbal 371 miljoen euro bedraagt. Dat is 70 miljoen meer dan bij het laatste EK in 2016 in Frankrijk.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.