Amsterdam is gastheer van twee groepsduels op het EK 2020, dat in meerdere landen wordt afgewerkt. Op de foto poseert Michael van Praag op de Magere Brug met de in oktober overleden burgemeester Eberhard van der Laan en UEFA-gedelegeerde Giorgio Marchetti voor de onthulling van het Logo.
Volledig scherm
Amsterdam is gastheer van twee groepsduels op het EK 2020, dat in meerdere landen wordt afgewerkt. Op de foto poseert Michael van Praag op de Magere Brug met de in oktober overleden burgemeester Eberhard van der Laan en UEFA-gedelegeerde Giorgio Marchetti voor de onthulling van het Logo. © Pim Ras Fotografie

Prijzenpot EK 2020 flink verhoogd, winnaar strijkt 34 miljoen op

De Europese voetbalbond UEFA heeft op zijn jaarlijkse congres bekendgemaakt dat het prijzengeld voor het Europees kampioenschap (EK) 2020 voetbal 371 miljoen euro bedraagt. Dat is 70 miljoen meer dan bij het laatste EK in 2016 in Frankrijk.

 1. Column Willem van Hanegem | Erik ten Hag hoeft zich toch niet zo piepklein te maken, waarom zo nederig?
  PREMIUM

  Column Willem van Hanegem | Erik ten Hag hoeft zich toch niet zo piepklein te maken, waarom zo nederig?

  Columnist Willem van Hanegem vond het ‘overdreven’ dat Erik ten Hag de tegenstander in de FA Cup-finale, Manchester City, de beste club ter wereld noemde. ,,Hij verliest van Manchester City omdat keeper David de Gea weer eens blundert.” De Kromme gaat in zijn wekelijkse column ook in op de ‘slechtste penaltyserie ooit in Nederland’ en de ‘draaiende’ Erwin van de Looi bij ESPN over Mitchel Bakker.
 2. Ajaccio-aanhangers vallen Marseille-fan (8) met terminale kanker aan en verbranden zijn shirt

  Ajac­cio-aanhangers vallen Marseille-fan (8) met terminale kanker aan en verbranden zijn shirt

  De Franse voetbalwedstrijd van AC Ajaccio tegen Olympique Marseille werd zaterdag overschaduwd door een incident op de tribune. Aanhangers van de Corsicaanse club vielen de 8-jarige Marseille-fan Kenzo, die een terminale hersentumor heeft, aan en verbrandden zijn shirt. De thuisclub heeft het ‘betreurenswaardige’ incident sterk veroordeeld. De Franse president Macron noemt het ‘onaanvaardbaar’.