Volledig scherm
© BELGA

Racing Genk pakt eerste landstitel sinds 2011

Foto'sRacing Genk is vanavond voor de vierde keer in zijn bestaan, en voor het eest sinds 2011, kampioen van België geworden. Door een gelijkspel bij Anderlecht (1-1) en een nederlaag van naaste concurrent Club Brugge bij Standard Luik (2-0) kon bij Genk met nog één speelronde voor het einde de vlag in de mast.

Volledig scherm
© BELGA

Razvan Marin was de grote plaaggeest voor Club Brugge. De Roemeense middenvelder, volgend seizoen actief voor Ajax, maakte beide doelpunten. Met nog een speelronde te gaan nam Racing Genk een beslissende voorsprong van vier punten op Club Brugge in de play-offs voor het kampioenschap.

Bryan Heynen bracht Racing Genk op voorsprong tegen Anderlecht. Yannick Bolasie maakte gelijk in Brussel. De nederlaag van Club Brugge was opvallend, want die ploeg speelde ruim een uur tegen tien spelers van Standard Luik. Collins Fai kreeg een rode kaart voor een tackle op Ruud Vormer, die net als Stefano Denswil een basisplaats had bij Club Brugge. Arnaut Danjuma Groeneveld mocht invallen bij de kampioen van vorig seizoen.  Marin benutte een strafschop en verzilverde ook op magistrale wijze een vrije trap.

Bryan Heynen (links).
Volledig scherm
Bryan Heynen (links). © BELGA
Volledig scherm
© BELGA