Ron Jans als coach van FC Cincinnati.
Volledig scherm
Ron Jans als coach van FC Cincinnati. © AP

Ron Jans stapt terug in Cincinnati wegens racisme-aanklacht

Ron Jans is tijdelijk teruggetreden als trainer van FC Cincinnati. Tegen de 61-jarige coach loopt een onderzoek wegens racistisch taalgebruik. Jans zou volgens The Cincinnati Enquirer het ‘n-woord’ hebben gebruikt.

De MLS (Major League Soccer) zou donderdag een klacht hebben gekregen van de spelersvakbond MLSPA (Major Legue Soccer Players Association). Gevraagd naar het incident vertelde Jans aan FC Cincinnati-president Jeff Berding dat hij het beladen woord (nigger) had gebruikt terwijl hij een liedje meezong dat in de kleedkamer werd gedraaid.

Een speler liet zijn trainer weten dat hij dat in Amerika absoluut niet kan doen. Jans moet zo lang het onderzoek naar hem loopt een stap terug doen.

Jans is sinds vorig jaar trainer van FC Cincinnati, waar Gerard Nijkamp (ex-PEC Zwolle) technisch directeur is. De club versterkte zich onlangs met ex-PSV-spits Jürgen Locadia.

FC Cincinnati begint het nieuwe seizoen in de MLS op 1 maart met een uitwedstrijd tegen de New York Red Bulls. Een week later staat het uitduel met het Atlanta United van Frank de Boer op het programma.