Setién: We vragen nu andere dingen van Frenkie de Jong

SamenvattingDe nieuwe coach van FC Barcelona, Quique Setién, heeft zijn eigen opvattingen nog niet teruggezien in het spel van zijn elftal. Dat zei Setién na de roemloze 2-0-nederlaag tegen Valencia. Bovendien ziet de trainer van Frenkie de Jong nog niet het spel dat hij graag zou willen zien. ,,Dat heeft tijd nodig.‘’

,,Ze hebben nog steeds niet begrepen wat ik ze heb verteld. Of misschien leg ik de dingen niet goed uit", zei Setién na zijn derde wedstrijd op de bank bij Barça. ,,Niemand zal onze prestatie van vandaag waarderen. Valencia speelde gedisciplineerd, ze hebben ons niet gevaarlijk laten worden. Wij hebben een hoop dingen om aan te werken.”

,,Het duurt even voordat we elkaar gaan begrijpen‘’,  zei Setién over Frenkie de Jong. ,,Hij heeft veel dingen goed gedaan. De Jong is een geweldige voetballer die gewend is geraakt aan een bepaalde manier van spelen, maar we vragen nu andere dingen van hem. Dat heeft tijd nodig.‘’

Quique Setién.
Volledig scherm
Quique Setién. © EPA

FC Barcelona had 74 procent balbezit, maar kwam dus niet tot scoren. ,,De realiteit is dat we echt niet goed speelden, zeker niet in de eerste helft", aldus de nieuwe trainer. "We konden niet dicht bij hun doel komen en we begrepen elkaar niet goed.”

Middenvelder Sergio Busquets bekende dat FC Barcelona nog niet lekker draait. "We hebben in de tweede helft meer aangevallen, maar we konden onze kansen niet benutten", aldus Busquets. "Er zijn niet heel veel veranderingen, maar het is toch een andere manier van spelen. We moeten nog even wennen aan de ideeën van de nieuwe staf."

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.