Volledig scherm
Sterling in actie tegen Chelsea. © EPA

Sterling wijst naar media na racistische spreekkoren bij Chelsea: ‘Geven racisme brandstof’

InstagramRaheem Sterling claimt tijdens de uitwedstrijd in Londen bij Chelsea racistisch te zijn bejegend door fans van de tegenstander. De speler van Manchester City doet op Instagram zijn verhaal, waar hij ook wijst naar de media. ,,Ze geven racisme de brandstof om door te gaan”, aldus Sterling.

Bij zijn Instagrambericht plaatste Sterling ook twee nieuwsberichten. Allebei over medespelers die een nieuw huis hadden gekocht: Phil Foden en Tosin Adarabioyo. Foden is een 'blanke’ speler, terwijl Adarabioyo een 'donkere’ speler is. ,,Kijk naar de manier hoe de krant het artikel schrijft over de zwarte speler en daarna naar die over de witte speler”, aldus Sterling bij zijn bericht. ,,De jonge zwarte speler wordt in een slecht daglicht gesteld.”

Sterling reageerde met zijn post op de racistische uitlatingen van Chelsea-fans tijdens de wedstrijd van zaterdag tussen Chelsea en Sterling's Manchester City. ,,Ik wil alleen zeggen dat ik normaal gesproken niet de persoon ben die veel praat, maar als ik denk dat mijn standpunt gehoord moet worden, zal ik me uitspreken.”

Bekijk hier het Instagram-bericht van Sterling: