Peter Hyballa was in Nederland trainer van NAC en NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hyballa was in Nederland trainer van NAC en NEC. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

‘Terrortrainer’ Peter Hyballa zorgt voor enorme ophef in Denemarken: ‘Mijn moeder belde huilend op’

Peter Hyballa, ex-trainer van NAC en NEC, heeft in Denemarken een mediastorm ontketend. De spelersgroep van Esbjerg FB wil af van de Duits-Nederlandse ‘terrortrainer’. Maar de eigenaar van de club uit de Deense eerste divisie staat nog pal achter de coach, die op social media wordt bedreigd.  

 1. Bayern-aanhang keert zich tegen Mazraoui na steunbetuiging aan Aboukhlal: ‘Respecteer onze waarden’

  Bay­ern-aan­hang keert zich tegen Mazraoui na steunbetui­ging aan Aboukhlal: ‘Respecteer onze waarden’

  Noussair Mazraoui ligt onder vuur bij de eigen aanhang. De speler van Bayern München steunde landgenoot Zakaria Aboukhlal openlijk in het weigeren van een shirt met een regenboogrugnummer, maar daar zijn de fans van de Duitse topclub niet van gediend. ‘Alle kleuren zijn mooi. In Toulouse, München en waar dan ook. Respecteer onze waarden Mazraoui’, stond op een spandoek tijdens de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig.
 2. Luton Town en Coventry City speelden in 2018 nog op het vierde niveau, nu wacht strijd om Premier League
  Duel van 220 miljoen euro

  Luton Town en Coventry City speelden in 2018 nog op het vierde niveau, nu wacht strijd om Premier League

  Beide clubs speelden vijf jaar geleden nog op het vierde niveau van Engeland. Nu zijn ze slechts één zege verwijderd van hét voetbalwalhalla: de Premier League. Op Wembley staan Luton Town en Coventry City vandaag (aftrap 17.45 uur) tegenover elkaar in de finale van de play-offs waarin promotie én meer dan 200 miljoen euro op het spel staan. Dat is wel wat anders dan de mogelijke 40 miljoen waar Ajax en PSV om strijden.