Volledig scherm
© Action Images via Reuters

Twee nieuwe coronabesmettingen in de Premier League

Er zijn twee nieuwe coronabesmettingen in de Premier League. Dat heeft de competitie-organisatie bekendgemaakt na de tweede testronde, waarbij alle spelers en stafleden van de twintig clubs werden gecheckt.

De twee nieuwe gevallen zijn geconstateerd bij twee verschillende clubs. Het is nog niet bekend of het om voetballers gaat of leden van de technische staf. In totaal werden er 996 tests uitgevoerd. Bij de eerste testronde werden er al zes gevallen gemeld, bij drie verschillende clubs. Het betrof toen onder anderen Adrian Mariappa (Watford), twee stafleden van diezelfde club en assistent-trainer Ian Woan van Burnley.

,,Degenen die nu een positieve test hebben, moet zeven dagen in zelfisolatie", zo meldt de Premier League. Het is nog onbekend of en welke invloed dit op het vervolg van de competitie gaat hebben. Eerder sprak Troy Deeney (eveneens Watford) zich al uit tégen verder voetballen, terwijl N’Golo Kanté van zijn club Chelsea toestemming heeft gekregen om de groepstrainingen voorlopig over te slaan. De Fransman is bang om het virus onder de leden te krijgen en traint individueel in zijn vaderland.

De clubs zijn de trainingen weer voorzichtig begonnen na de lange coronapauze. De Premier League ligt stil sinds 13 maart. Het streven is de competitie ergens in juni te hervatten.