Fans van Union Berlin vieren de promotie naar de Bundesliga.
Volledig scherm
Fans van Union Berlin vieren de promotie naar de Bundesliga. © BSR Agency

Union Berlin wil geen derby op dag val van de Muur

1. FC Union Berlin heeft laten weten niets te zien in het plan om de stadsderby met Hertha BSC op de dag van de val van de Muur te spelen. Op 9 november dit jaar is het dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel.

,,Voor ons is die dag van de val van de Muur te belangrijk. Wij willen op die historische dag niet voetballen”, reageerde de ‘Köpenicker’ vandaag op social media. Union Berlin is een club uit voormalig Oost-Duitsland en speelt komend seizoen voor het eerst in de Bundesliga. Het wordt de allereerste Berlijnse stadsderby op het hoogste niveau.

Hertha had een dag eerder bevestigd aan persbureau DPA dat ze de derby op die dag wilden houden. De DFL, de organisator van de Bundesliga, maakt op 28 juni het speelschema voor het nieuwe seizoen bekend. Dat begint op 16 augustus met een wedstrijd van landskampioen Bayern München.

Oberbaumbrücke, Unionfans, Fandampfer FMSHelgard , Unionmannschaft fährt zur Aufstiegsfeier mit der FMS Viktoria ,
Volledig scherm
Oberbaumbrücke, Unionfans, Fandampfer FMSHelgard , Unionmannschaft fährt zur Aufstiegsfeier mit der FMS Viktoria , © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.