Volledig scherm
Gertjan Verbeek. © Geert van Erven/Soccrates

Verbeek in gesprek met Adelaide United: ‘Lijkt me een mooi avontuur’

Gertjan Verbeek gaat na dit seizoen mogelijk aan de slag bij Adelaide United. ,,Dit lijkt me een mooi avontuur”, aldus de 56-jarige trainer.

Verbeek voerde onlangs twee telefonische gesprekken met de leiding van de Australische club. Adelaide United won dit seizoen de beker, eindigde als vierde in de Australische A-League en voetbalt momenteel in de play-offs. Na het weekeinde komt een afgevaardigde van de club naar Nederland. ,,Dan gaan we kijken of we de zaken kunnen afronden”, zegt Verbeek.

,,Volgens mij spreken ze niet met andere kandidaten”, vervolgt Verbeek. ,,De mensen van Adelaide United die ik heb gesproken zijn ontzettend enthousiast. Het is een goede club in een competitie waar de bovenste zes, acht clubs aan elkaar gewaagd zijn. Ik heb hun eerste wedstrijd in de play-offs op televisie bekeken en zag een degelijke ploeg, met spelers die maar bleven gaan. Dit lijkt me een mooi avontuur. Australiërs hebben een geweldige sportmentaliteit. Bovendien hoor je vaak dat Australië een geweldig land is om te leven.”

Verbeek stond vorig seizoen nog tijdelijk aan het roer bij FC Twente, waar hij vlak voordat de club degradeerde uit de eredivisie werd ontslagen. Eerder was de voormalig verdediger trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en in Duitsland van FC Nürnberg en VfL Bochum.

Volledig scherm
Gertjan Verbeek. © Rob Voss