Volledig scherm
Een advocaat van Dejan Veljkovic verlaat de rechtbank in Antwerpen. © BELGA

Verdachte schandaal Belgisch voetbal sluit deal met justitie

Een nieuwe wending in het voetbalschandaal in België. Spelersmakelaar Dejan Veljkovic, een van de hoofdverdachten in de zaak, heeft een deal gesloten met justitie in ruil voor strafvermindering.

Naast Mogi Bayat is ook Dejan Veljkovic een spil in het grootschalige voetbalschandaal dat vorige maand losbarstte. De Servische makelaar wordt verdacht van matchfixing in de degradatiestrijd van vorig seizoen in Eerste Klasse. Veljkovic werd dan ook opgepakt en heeft nu een deal gesloten met justitie in ruil voor strafvermindering.

De voetbalmakelaar beseft dat hij fouten heeft gemaakt en vreesde dat hij het grootste slachtoffer zou worden in het dossier ‘Propere Handen’ en besluit nu aan het onderzoek mee te werken.

,,Hij gaat alles uit de doeken doen”, zegt zijn advocaat. ,,We hebben zijn vrijlating gevraagd onder strenge voorwaarden en hebben er veel vertrouwen in dat dat zal worden toegelaten. Hij heeft snel ingezien dat hij fout is geweest en is in de cel 10 kilo afgevallen.”

Veljkovic heeft volgens het federaal parket geen vrijbrief. ,,Als het tot een veroordeling komt, zal er wel degelijk een straf zijn. Bovendien, als blijkt dat zijn verklaringen niet oprecht en volledig waren, dan wordt het memorandum ingetrokken en wordt hij vervolgd als een gewone verdachte.”

De zaakwaarnemer zat sinds oktober vast.