Politie op Cyprus. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Politie op Cyprus. Foto ter illustratie. © AP

Voetbalduels Cyprus opgeschort na autobom bij arbiter

Op Cyprus zijn alle voetbalwedstrijden opgeschort nadat in de nacht van donderdag op vrijdag een bom is ontploft bij de auto van scheidsrechter Andreas Konstantinou. Bij de explosie is niemand gewond geraakt. De auto is zwaar beschadigd.

,,Alle geplande wedstrijden zijn uitgesteld”, heeft voetbalbond CFA van Cyprus laten weten. Hoe lang de opschorting gaat duren is nog niet bekend. Bomaanslagen op auto’s van scheidsrechters zijn de afgelopen jaren meermalen voorgekomen op Cyprus. In 2015 gingen de arbiters een week in staking na meerdere aanslagen.

,,We zijn zeer bezorgd dat zulke acties het voetbal van Cyprus in zijn totaliteit beïnvloeden en dat ten koste van de scheidsrechters een klimaat van terrorisme wordt gecreëerd”, reageerde de bond. Voorzitter Giorgos Koumas had vanmiddag overleg met de minister van Justitie en de hoogste politiechef. Ook heeft hij de UEFA om hulp gevraagd.

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.