Cincinnati-voorzitter Jeff Berding op de persconferentie met naast zich directeur Gerard Nijkamp.
Volledig scherm
Cincinnati-voorzitter Jeff Berding op de persconferentie met naast zich directeur Gerard Nijkamp. © Screenshot FC Cincinnati

Voorzitter Cincinnati spreekt Jans tegen: ‘Er waren meerdere incidenten’

Het gedwongen vertrek van trainer Ron Jans bij FC Cincinnati is volgens voorzitter Jeff Berding het resultaat van meerdere incidenten. 

Berding verklaarde op een persconferentie dat Jans de afgelopen maanden een aantal keer de grenzen heeft overschreden. ,,Het gaat niet om één incident, maar om een aantal gevoelige zaken", concludeert de voorzitter na vertrouwelijke gesprekken met de spelers van de Amerikaanse voetbalclub. ,,Toen we alles op een rijtje hadden gezet, konden we niet anders dan concluderen dat er geen toekomst meer voor Ron was bij deze club."

In eerste instantie kwam naar buiten dat Jans het in de VS heel gevoelige woord 'nigger' had gebruikt in de kleedkamer. De Nederlandse trainer zou dat hebben gedaan tijdens het meezingen van een rapliedje. De Amerikaanse spelersvakbond MLSPA noemde dat verhaal vandaag, nadat Jans zijn ontslag had aangeboden, een leugen. Ook Berding wil niet zeggen wat er precies is gebeurd. Hij beroept zich op de vertrouwelijkheid van de gesprekken met de spelers. ,,Wij zijn een familieclub, een inclusieve club waarbij iedereen welkom is", zo benadrukte de voorzitter wel.

Ron Jans noemt.
Volledig scherm
Ron Jans noemt. © videostill

FC Cincinnati on Twitter

FCCincy President Jeff Berding & General Manager Gerard Nijkamp address this morning's announcement: https://t.co/eSQtpl2V2f

  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.