Volledig scherm
Ruud Vormer (2de rechts) voor het duel met PSV-aanvoerder Luuk de Jong. © BSR/Soccrates

Vormer draagt Gouden Schoen komende week over

Voor Ruud Vormer was PSV – Club Brugge vandaag een wedstrijd met een symbolisch tintje. Komende week draagt hij de ‘Gouden Schoen’ over, de prijs voor beste speler in de Belgische competitie die hij vorig seizoen won. 

,,Ja, woensdag neemt een ander het stokje over,’’ zei Vormer (30) in Doha. ,,Het was een eer om ‘m te hebben gewonnen.’’ De prijs blijft wellicht in Brugge, want Vormers ploeggenoot Hans Vanaken is nu favoriet voor de winst.

Zelf hoopt Vormer in 2019 met ‘Club’ de Belgische landstitel te prolongeren. In de competitie staat Racing Genk een eind voor. ,,Maar met het Belgische play-off-systeem en halvering van de punten is straks alles nog mogelijk.’’ 

Ook blijft hij hopen op Oranje. De laatste keer riep bondscoach Ronald Koeman Vormer niet op, de keer daarvoor zegde hij zelf af door een blessure. ,,Ik heb daar met Koeman over gesproken. Het was puur overmacht, ik zou nooit ‘zomaar’ zelf afzeggen voor Oranje. Met de bondscoach zit er verder ook niks scheef. Ik doe mijn stinkende best om er in 2019 weer bij te zijn.’’

Volledig scherm
Ruud Vormer kreeg de Gouden Schoen vorig jaar uit handen van Louis van Gaal. © BELGA
  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.