Engels international Leah Williamson in duel met de Braziliaanse Debinha in het Riverside Stadium in Middlesbrough afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Engels international Leah Williamson in duel met de Braziliaanse Debinha in het Riverside Stadium in Middlesbrough afgelopen zaterdag. © Action Images via Reuters

Vrouweninterland Engeland - Duitsland volgende maand op uitverkocht Wembley

Het vrouwenvoetbal in Engeland is populairder dan ooit. Bewijs daarvoor is de belangstelling voor de interland tussen de ‘Lionesses’ en de Duitse vrouwen. Voor het duel op Wembley op 9 november zijn alle 77.000 tickets verkocht. Nooit eerder is een vrouwenwedstrijd zo goed bezocht.

De Engelsen sloten het WK afgelopen zomer af als vierde. Ook toen scoorde de ploeg, net als de Oranje Leeuwinnen, al hoge kijkcijfers. De verloren halve finale tegen latere wereldkampioen Verenigde Staten werd gevolgd door 11,7 miljoen tv-kijkers.

Qua stadionbezoek stond tot nu toe een duel tijdens de Olympische Spelen van 2012 tussen Groot-Brittannië en Brazilië bovenaan. Destijds waren op Wembley ruim 70.000 toeschouwers aanwezig.

Het aantal toeschouwers op 7 november is des te opmerkelijker omdat het een vriendschappelijke wedstrijd betreft. Engeland hoeft de komende twee jaar geen officiële duels te spelen omdat het als organisator van EURO 2021 automatisch geplaatst is. Bondscoach Phil Neville noemt bij de BBC de aanstaande interland “waarschijnlijk een mijlpaal voor het vrouwenvoetbal in Engeland. We willen er een show van maken en vieren hoe deze sport zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Phil Neville , de bondscoach van het Engelse vrouwenteam.
Volledig scherm
Phil Neville , de bondscoach van het Engelse vrouwenteam. © BSR Agency
  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.