Onrust bij FC Barcelona. Een pr-bureau van de Spaanse topclub heeft mogelijk de eigen clublegendes aangevallen op Twitter en Facebook. Onder andere Lionel Messi moest het ontgelden. Het doel van de campagne: de positie van clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu versterken.
Volledig scherm
PREMIUM
Onrust bij FC Barcelona. Een pr-bureau van de Spaanse topclub heeft mogelijk de eigen clublegendes aangevallen op Twitter en Facebook. Onder andere Lionel Messi moest het ontgelden. Het doel van de campagne: de positie van clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu versterken. © EPA

Zit Barça-voorzitter Bartomeu achter online kritiek op Messi, Piqué en Xavi?

PR-bureauProbeert FC Barcelona enkele van zijn eigen spelers, onder wie Lionel Messi en Gerard Piqué, en geliefde clubiconen als Xavi en Pep Guardiola op social media zwart te maken? Een Spaans radiostation kwam gisteren met die beschuldiging. De club ontkent, maar de onrust rond de club blijft onverminderd groot.

Door Edwin Winkels

De berichten op Facebook lijken vrij onschuldig. ‘Waarom Messi zijn contract niet verlengt,’ luidt er een, en er volgt een theorie over zijn commerciële banden met een felle tegenstander van het huidige Barcelona-bestuur. ‘Is die Davis Cup van Piqué niet erg Spaans?’ kopt een ander bericht, die kritiek levert op het tennistoernooi waarvan de fanatiek-Catalaanse aanvoerder van Barça sinds vorig jaar de baas is.