Volledig scherm
Harry Kane. © Getty Images

Zorgen om Kane bij Tottenham Hotspur: ‘Blessure zou een grote domper zijn’

Tottenham Hotspur-coach Mauricio Pochettino vreest dat hij naast Son Heung-min ook zijn topschutter Harry Kane een tijdje moet missen. De aanvoerder van Tottenham Hotspur strompelde zondag na de verloren thuiswedstrijd op Wembley tegen Manchester United (0-1) van het veld af. Kane had vlak voor het laatste fluitsignaal een schop op zijn enkel gekregen van Phil Jones.

,,Dat was een zware tackle’', mopperde Pochettino. ,,Het zal niet de bedoeling zijn geweest van die speler van United, maar Harry werd hard geraakt. Zijn enkel is gezwollen, hij kon er niet goed op lopen. Hopelijk valt de schade mee. We gaan hem maandag onderzoeken. We zijn Son een tijd kwijt vanwege de Azië Cup en het zou voor ons een grote domper zijn als ook Harry niet inzetbaar is.’' Kane maakte dit seizoen al veertien doelpunten, waarmee hij samen met Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) en Mohamed Salah (Liverpool) de topscorerslijst aanvoert.

Son sluit vanaf morgen aan bij het Zuid-Koreaanse elftal, dat actief is op het toernooi om de Azië Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Vincent Janssen scoorde vanmiddag voor de beloftenploeg van Tottenham Hotspur, maar komt nog altijd niet voor in de plannen van Pochettino. De club uit Londen hoopt de 24-jarige spits uit Heesch deze maand nog te kunnen verhuren.

Volledig scherm
Harry Kane krijgt behandeling na de wedstrijd. © AFP