1. Bas (30) uit Zutphen had lymfeklierkanker en is nu samen met BN’ers het gezicht van landelijke campagne
  PREMIUM
  VIDEO

  Bas (30) uit Zutphen had lymfeklier­kan­ker en is nu samen met BN’ers het gezicht van landelijke campagne

  Op zijn 24ste ontdekte Bas Hoetink uit Zutphen op bijzondere wijze dat hij lymfeklierkanker had. Na een half jaar zware chemotherapie is hij er weer bovenop gekomen. Eén op de vijftig mensen krijgt te maken met dezelfde diagnose als Bas. Bij de helft slaat de chemo niet aan. De Zutphenaar is nu het gezicht van een landelijke campagne om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte.
 2. Minivakantie werd nachtmerrie voor dit gezin uit Deventer: ‘Het ergst denkbare gebeurde’
  PREMIUM

  Minivakan­tie werd nachtmer­rie voor dit gezin uit Deventer: ‘Het ergst denkbare gebeurde’

  Een minivakantie in Limburg met twee bevriende stellen en hun kinderen mondde voor een Deventers gezin uit in een nachtmerrie. Kees Neven (38), Susanne (nu 37) hun drie kinderen Daniël (10), Micha (7) en Lydia (5) botsten tegen een Arriva-lijnbus. Het ongeluk haalde het landelijk nieuws. Tien mensen raakten gewond, onder wie Kees en Susanne zelf. Hij overleefde de klap niet. Anderhalf jaar later vertelt Susanne hoe het hen sindsdien verging.
 3. Scootmobiel van Tony uit Deventer vliegt in brand: ‘De hele gevel is zwart, er zit zelfs roet op de matrassen’
  PREMIUM
  video

  Scootmo­biel van Tony uit Deventer vliegt in brand: ‘De hele gevel is zwart, er zit zelfs roet op de matrassen’

  Tony van der Beek en zijn jonge gezin zijn zich in de nacht van vrijdag op zaterdag rot geschrokken. Om 00.45 uur vloog zijn scootmobiel, die recht voor de deur geparkeerd stond, plotseling in brand. De politie denkt dat het gaat om een technische fout, maar dat kan Tony nauwelijks geloven: ,,Toen ik hem ’s avonds parkeerde, was er nog niets mee aan de hand.’’
 1. Deventer op z’n smalst; hoe een fietsstrook van 30 meter een soap werd
  PREMIUM
  video

  Deventer op z’n smalst; hoe een fiets­strook van 30 meter een soap werd

  De aanleg van een fietsstrook van pakweg 30 meter voor Mimik. Ogenschijnlijk klein bier, maar ook dit laatste, losse eindje rond de bouw van het filmtheater verloopt problematisch. Een rechtszaak, boze aanwonenden, bijna drieduizend mensen die een petitie tekenen en een wethouder die uiteindelijk toegeeft, zij het voorlopig. Hoe kon dit zo’n soap worden? ,,De betrokkenheid van Deventenaren bij hun stad is onderschat.”
 2. Hans gaf in Deventer alles op voor de liefde in Cambodja: ‘Compleet andere wereld’
  PREMIUM

  Hans gaf in Deventer alles op voor de liefde in Cambodja: ‘Compleet andere wereld’

  Hans Fettelaar (62) verhuisde naar Cambodja, vond er nieuw levensgeluk en is helemaal opgenomen in het dorpje Melop. De geboren Deventenaar doorgrondt zelfs de bewogen Cambodjaanse geschiedenis. Over de Rode Khmer zwijgen Cambodjanen vooral, maar Fettelaar schreef er een boek over, met een hoofdrol voor zijn Cambodjaanse vrouw. ,,Het valt me nu op hoe kapitalistisch Nederland is, alles draait om geld.”
 3. Geen Deventer Boekenmarkt, maar dit zijn de alternatieven om toch met je neus in de boeken te duiken
  PREMIUM

  Geen Deventer Boeken­markt, maar dit zijn de alternatie­ven om toch met je neus in de boeken te duiken

  Het Woordwaarde Festival en een mini-bieb-fietsroute moeten er aankomende week voor zorgen dat de Deventer Boekenmarkt dit jaar toch nog een beetje in de schijnwerpers staat. Door de aangescherpte coronamaatregelen was het al bekend dat de grootste boekenmarkt van Europa ook dit jaar niet plaats kon vinden. Op tientallen locaties door de hele stad worden toch activiteiten gehouden.
 1. Angstig meisje in Deventer fluistert tegen haar moeder dat medebewoner (80) hand onder haar rok stopte
  PREMIUM

  Angstig meisje in Deventer fluistert tegen haar moeder dat medebewo­ner (80) hand onder haar rok stopte

  Eind augustus vorig jaar vraagt de 9-jarige dochter van een bewoonster van de crisisopvang aan de Polstraat in Deventer of haar moeder even mee wil lopen naar een plek waar niemand haar kan horen. Daar fluistert ze haar moeder in het oor dat ze net is betast door de 80-jarige medebewoner Boutayeb M.. De officier van justitie in Zwolle eiste vandaag een half jaar cel tegen hem.