Volledig scherm
Beeld van de toekomstige nieuwbouw in Okkenbroek. © Hardeman Beheer BV / Palazzo

Acht woningen erbij in Okkenbroek

In Okkenbroek, het kleinste dorp van Deventer, komen acht woningen bij. De gemeente Deventer is van plan om grond te verkopen aan W. Hardeman Beheer. Het gaat om een perceel aan de Boerhofstraat/Dijkmanstraat, dat al langer braak ligt. 

Het betekent voor Okkenbroek een stevige uitbreiding. De kern telt nog geen driehonderd inwoners. Uitgaande van gemiddeld vier personen per gezin, zou Okkenbroek uiteindelijk weleens met tien procent kunnen groeien.

Andere invulling

De grond is eigendom van de gemeente Deventer. Aanvankelijk was de bedoeling om er vrijstaande kavels op te realiseren, maar daar bleek onvoldoende belangstelling voor. ,,Vandaar de keuze voor een andere invulling‘’, aldus wethouder Rob de Geest.

Hardeman kwam bij de verkoopprocedure dit voorjaar als beste inschrijver uit de bus. Het plan is met rijtjeswoningen en twee-onder-een-kappers gevarieerd, met voldoende aandacht voor duurzaamheid en sluit aan op het bestaande dorpse karakter, aldus het college van B en W. 

De bieding was het hoogste van allemaal, maar ligt wel 100.000 euro onder de boekwaarde.

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”